Games

 

3D Game art

De game artist is de ontwerper die ervoor zorgt dat de characters en de spelomgeving er fantastisch uit komen te zien. Zowel in entertainment als in games. Ze zijn vooral bezig met de visuele aspecten: de stijl, de vormen, de kleuren en de textures.

Bij een game ontwerper is portfolio koning. Als artiest is het de belangrijkste informatie over jezelf die je naar een bedrijf kunt sturen. Natuurlijk is een korte persoonlijke brief ook belangrijk. Persoonlijkheid en teamwork is tenslotte een essentieel onderdeel van game-ontwikkeling.

Je kunt tegenwoordig gemakkelijk zelf wat gaan ontwerpen. Maak een schets in een van de vele programma’s en geef het leven.  Als je een voorwerp hebt gemaakt, probeer hem dan in een game-engine te plaatsen, een scène te maken, hem aan te steken, misschien een paar planten etc toe te voegen en een verhaal over de locatie te vertellen.

Goede game art:

  • ondersteunt de inhoud van de game;
  • roept de juiste emoties en sfeer op;
  • gebruikt de technische mogelijkheden;

Je moet dus nogal wat kunnen als game artist. Je hebt je eigen stijl nodig, maar ook inzicht in technologie, hoe je afbeeldingen tot leven wekt en hoe je in verschillende teams werkt. Aan de andere kant heb je veel invloed op je kunst. Spelers hebben een betere tijd als je je werk goed doet. En omdat je zo’n duidelijke visie hebt over wat grafische afbeeldingen voor een game kunnen betekenen, help je ook de game-industrie als geheel.