Onze vrienden

Hieronder vindt u een lijst met onze vrienden en links naar websites op het gebied van kunstveilingen en beeld waar u nog meer informatie kunt vinden.

 

 • Kunst op maat

Heb je ooit naar een cool schilderij gekeken en dacht je bij jezelf: “Ik zou dat helemaal zelf kunnen maken”? Als je wat extra zakgeld hebt, moet je zeker je lokale artiesten steunen. Maar als de enige wall art-opties in uw budget, lelijke stukken zijn in een random winkeltje, wilt u misschien uw creativiteit uitdagen en zelf een abstract kunstwerk maken. Hiervoor moet je wel beschikken over de juiste producten en canvassen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze vrienden.

 

 • Kunstenaars

Stilleven schilders brengen leven naar de meest levenloze objecten, met behulp van intense kleurencombinaties en lange ervaring. Stilleven artiesten plaatsten vaak symbolen in hun kunstwerken, die voor het grootste deel op het eerste gezicht niet te zien zijn. Deze beroemde stilleven artiesten zijn vooral bekend om hun werk met levenloze objecten en hebben een grote vaardigheid in het omzetten van een gewone scène in een meesterwerk van stilleven. Ben je geïnteresseerd in kunstenaars of schilderijen?

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze vrienden.

 

 • Kunstuitleen

Het lenen van je kunst aan een museum of galerij heeft veel positieve punten. Je deelt je passie en kunstcollectie met de community, vergroot je contacten in de kunstwereld en komt mogelijk zelfs in aanmerking voor een belastingvoordeel. Het is ook een geweldige manier om je kunst veilig en verzorgd te houden, als je geen plaats meer op je muren hebt. Het publiek krijgt een kunstwerk te zien dat ze nooit zouden tegenkomen als je het niet had uitgeleend aan een museum. Interesse in het lenen of uitlenen van kunst?

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze vrienden.

 

 • Veilingen

Wanneer je geïnteresseerd bent in kunst, is het een goede optie om naar een veiling te gaan. Tegenwoordig kan dat ook online. Bieden op een veilingwebsite kan leuk en spannend zijn. Maar ook frustrerend als je net niet ‘wint’. Of na een vieze tegenvaller als het achteraf geen koopje was. Veel veilingsites maken je graag wijs dat een bieding bindend is. Trap daar niet in. Wil je meer weten over veilingen?

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze vrienden.

 

 • Cultureel

Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking zingt, schildert, danst, speelt toneel, fotografeert of filmt, schrijft verhalen en gedichten. Meer dan 60% gaat drie keer per jaar naar voorstellingen, concerten of musea. Bijna alle jongeren en veel volwassenen bezoeken regelmatig een bibliotheek. 100% Van de Nederlanders geniet van muziek, theater en film op radio, cd, dvd van internet en 80% leest verhalen en romeinen. Kunst en cultuur zijn van en voor iedereen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze vrienden.

 

 • Muziek

Tegenwoordig is er een grotere drang om naar muziek te luisteren. Ben je up-to-date met de laatste trends? Dat is niet gek meer in deze tijd. Zelfs op tv, vooral tijdens reclameblokken krijg je de nieuwste deuntjes te horen. Je wordt dagelijks blootgesteld aan andermans kijk op de wereld; je bent up-to-date, ongeacht wat je doet. En je weet het eigenlijk niet eens. Meer weten over muziek en de kunst daarvan?

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze vrienden.

 

 • Toneel

Het theater  is niet alleen een leuke hobby voor kinderen, het is ook erg goed voor hun emotionele ontwikkeling. Door een rol te spelen, leert een kind zich beter te uiten en vrijer te bewegen. Hij is dan ook meer bewust over het gebruik van emoties, tonen en lichaamstaal. Ook op sociaal gebied kunnen dramalessen stimulerend werken. Tijdens een cursus leren kinderen om samen te werken en om open te zijn binnen de groep. Meer weten over toneel en de kunst daarachter?

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze vrienden.

 

 • Games

Als game artist heb je je eigen stijl nodig, maar ook inzicht in technologie, hoe je afbeeldingen tot leven wekt en hoe je in verschillende teams werkt. Aan de andere kant heb je veel invloed op je kunst. Spelers hebben een betere tijd als je je werk goed doet. En omdat je zo’n duidelijke visie hebt over wat grafische afbeeldingen voor een game kunnen betekenen, help je ook de game-industrie als geheel. Meer weten over games en de magie die erbij komt kijken?

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze vrienden.

 

 • Fotografie

Binnenkort een familiegelegenheid waarbij iedereen zich netjes aankleed? Dan is het hartstikke leuk om een fotograaf in te huren. Een fotograaf maakt stabiele foto’s en bewerkt ze vervolgens ook voor je. Als je een fotograaf te duur vind kan je zelf ook tegenwoordig makkelijk foto’s laten printen. Interesse in fotografie?

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze vrienden.

 

 • Grafisch design

Vele winkels die je dagelijks bezoekt doet aan eigen bedrijfskleding. Denk bijvoorbeeld aan de supermarkten of een elektronicawinkel. Terwijl sommige bedrijven verplicht eigen kleding aan moeten voor veiligheid, kiezen ook erg veel winkels om voor bedrijfskleding te gaan. Je eigen zakelijke kleding ontwerpen voegt een sterk persoonlijk tintje toe aan je bedrijf. Meer informatie over grafisch ontwerpen?

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze vrienden.

 

 • Schilderen

Schilderen heeft voor een hoop mensen een kalmerend effect. Daarom wil je dat je kunstwerk soepel verloopt zonder slordigheidsfoutjes. Heb je een mooi park voor je deur? Maak eens een foto van iets waar je normaal geen aandacht aan geeft. Print de foto dan uit en probeer hem na te maken op je eigen manier. Je zal versteld staan wat de mogelijkheden zijn. Voordat je zomaar begint met schilderen zijn er een aantal dingen die je niet moet vergeten. Zo kun je van jouw kunstwerk gegarandeerd een topwerk maken. Interesse in schilderen?

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze vrienden.

 

 • Overige

Wil je beginnen met schilderen, game artist worden, de fotografie in gaan of lezen over kunst? Dan kan je terecht bij onze categorien. Als je nog niet hebt kunnen vinden wat je zocht op de site, kun je terecht bij onze overige vrienden.

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze vrienden.