Kunst op maat

 

Je creatieve ideeën uiten

Heb je ooit naar een cool schilderij gekeken en dacht je bij jezelf: “Ik zou dat helemaal zelf kunnen maken”? Als je wat extra zakgeld hebt, moet je zeker je lokale artiesten steunen. Maar als de enige wall art-opties in uw budget, lelijke stukken zijn in een random winkeltje, wilt u misschien uw creativiteit uitdagen en zelf een abstract kunstwerk maken.

Als het gaat om abstracte kunst, kan het echt net zo gemakkelijk zijn als een penceel en canvas meenemen  naar de stad. Kies een plek uit waarbij jij je goed voelt, zoals een parkje. Zoek naar dingen of plekken in het park waarbij jij denkt dat het waardevol is om te schilderen. Zie je ergens een bankje met de zon als achtergrond? Of heb je meer oog bij mooie bloemen? Het maakt allemaal niet uit. Het schilderij dat je maakt is jouw eigen kunstwerk. Het kan in principe niet fout gaan.

Wanneer je geen idee hebt wat je wilt schilderen, kan je ook kunst zonder objecten maken. Ga volledig minimalistisch met alleen zwart, wit en andere bijzondere tinten of ga helemaal extravagant: gebruik zoveel kleuren als je maar wilt! Er zijn geen richtlijnen als het om kunst gaat en dat maakt het leuk! Elke beweging en elke splatter van kleur was bedoeld om daar te zijn. Er zijn geen ongelukken. Betreur niet over het feit dat dat ene lijntje kronkelt of buiten proportie is. Schilderen is geen wiskunde waar alles perfect moet.

 

Reclame is ook kunst

Hoeveel billboards heb je tijdens je wandeling of autorijden in je leven bekeken? Je ziet ze overal en vallen altijd, als je het goed aanpakt, erg op. Denk bijvoorbeeld aan meubelgiganten die hun nieuwe tuinset promoten.

Wat maakt het kijken naar een billboard aantrekkelijk? Je kan ook de vraag stellen, wat kan ervoor zorgen dat de chauffeurs hun leven in gevaar brengen om een ​​kijkje te nemen op je billboards terwijl ze rijden? Het moet grafisch goed eruit zien, informatief zijn, interessant en vooral creatief.

Wanneer je dit goed aanpakt zul je veel aandacht trekken. Er zijn bedrijven die natuurlijk weer en stapje verdergaan. Zoals een chocoladefabriek die een enorme reep laat zien boven de deuren of een Coca Cola Billboard waar water overheen loopt. Het kan niet gek genoeg.