Toneel

 

 

Kinderen op het toneel

Wist je dat kleine kinderen graag theater spelen? Ze doen dit ook wanneer ze ‘vader en moeder’ spelen met hun poppen. Dankzij toneellessen ontwikkelt je kind zich beter vanwege de sociale activiteiten die bij het toneel komen kijken.

Natuurtalent

Alle kinderen spelen graag. Tijdens hun spel stellen ze zich voor dat ze iemand anders zijn, zoals hun vader en moeder. Hiervoor gebruiken ze hun enorme fantasie. Dit gebeurt soms op zo’n manier dat het kind zich volledig in zijn eigen wereld kan plaatsen.

Een cursus toneeltheater voor kinderen speelt in op dit fantasierijke brein. De fantasie van het kind wordt dan gestimuleerd en geprikkeld zodat ze creatiever worden. Maar ook leren ze alvast een beetje over de wereld en het begrijpen daarvan. Wanneer ze een stuk spelen, zijn ze onbewust bezig met hun ontwikkeling.

Emotionele ontwikkeling

Het theaterĀ  is niet alleen een leuke hobby voor kinderen, het is ook erg goed voor hun emotionele ontwikkeling. Door een rol te spelen, leert een kind zich beter te uiten en vrijer te bewegen. Het is zich dan ook meer bewust over het gebruik van emoties, tonen en lichaamstaal.

Sociale ontwikkeling

Ook op sociaal gebied kunnen dramalessen stimulerend werken. Tijdens een cursus leren kinderen om samen te werken en om open te zijn binnen de groep. Ze moeten ook leren om op hun beurt te wachten en ruimte te geven aan een ander kind. En dit is niet zo gemakkelijk voor elk kind. Maar het blijft leuk om een kind na een toneelstuk trots te zien op zichzelf, en terecht. Ook al is het alleen maar voor de andere kinderen en/of hun ouders.