Muziek

 

Muziek is een vorm van kunst

Heb je jezelf ooit afgevraagd waar al die muziek waar je naar luistert vandaan komt? Bijna overal waar je komt hoor je wel muziek, in de bus, in winkelcentra maar ook in de wachtruimte bij de tandarts. Waar komt het vandaan? Wie heeft het gegenereerd? Heeft het een bericht?

Tegenwoordig is er een grotere drang om naar muziek te luisteren. Ben je up-to-date met de laatste trends? Dat is niet gek meer in deze tijd. Zelfs op tv, vooral tijdens reclameblokken krijg je de nieuwste deuntjes te horen. Je wordt dagelijks blootgesteld aan andermans kijk op de wereld; je bent up-to-date, ongeacht wat je doet. En je weet het eigenlijk niet eens.

Muziek is een vorm van kunst dat elke dag weer terugkomt.

Kunst, in welke vorm dan ook, wordt gemaakt door een persoon, of een groep getalenteerde. Meestal zijn het gewone mensen, die hun mening willen geven over de huidige tijd. Kijk bijvoorbeeld naar Marco Borsato die zingt over liefde en verdriet. Hij brengt zijn eigen verhaal over in zijn eigen manier. Dit is dus een hele effectieve manier om een boodschap over te brengen aan een groot publiek. Muziek kan erg goed zijn voor je brein. Het stimuleert bepaalde gedeeltes in je brein die handig zijn tijdens het leren, lezen of om over iemand heen te komen.

Studenten die betrokken zijn bij de kunst hebben enorme academische voordelen ten opzichte van studenten zonder blootstelling aan muziek. Kunst inspireert kinderen om uit te blinken in en uit de klas. Het helpt studenten om op school te blijven, verhoogt de motivatie, verbetert gedrag en aanwezigheid. Het verbetert ook nog eens je prestaties op school.